صبحانه نخوردن، خوب است یا بد

۶ خرداد ۱۳۹۴ سبک زندگی , سلامتی بازدید : 47

می دانیم که خوردن صبحانه مهم است، زیرا سوخت و ساز را سرعت می بخشد و با کم کردن اشتها، باعث کاهش یا ثابت نگه داشتن وزن می شود. خوردن صبحانه فواید دیگری هم دارد، از جمله: افزایش حافظه، بهبود سطح کلسترول، بالا بردن روحیه در طول روز، بهبود توانایی های شناختی و افزایش دامنه ی توجه. تحقیقات جدید طرز فکر قدیمی درباره ی صبحانه را به چالش کشیده است. قبل از این که به سراغ این نظرات برویم، بگذارید نگاهی به اصول ثابت شده بیندازیم.

طبق آخرین تحقیقات خوردن چربی خوب است

مطالعات ما حول خوردن صبحانه و ثابت نگه داشتن وزن، توسط متخصص بیماری های معده دانشگاه موناش، «Alex Hodge» انجام شده است. دکتر «Hodge» بر روی گروهی ۳۲ نفره از افرادی که کبد چرب داشتند، تحقیق کرده است. او از آن ها خواست تا بین ساعت ۸ بعدازظهر تا اواسط روز بعد، چیزی نخورند. نتایج پژوهش نشان داد که صرف نظر کردن از صبحانه، به کاهش وزن در آن ها کمک کرده بود. شرکت کنندگان در طول دوره ی ۱۲ هفته ای آزمایش، وزن و دور کمرشان کاهش یافته بود. تغییر چندانی هم به جز نخوردن وعده ی صبحانه، در دیگر وعده ها ایجاد نشده بود. تحقیق ۱۶ هفته ای دیگری در «AMERICAN JOURNAL OF CLINICAL NUTRITION» انجام شده است که به بررسی اثر نخوردن صبحانه در کاهش وزن، در ۳۰۹ فرد با چاقی مفرط بین سنین ۲۰ تا ۶۵ سال، پرداخته است. این مطالعات نتیجه ای متعارض با پژوهش قبلی را نشان داد و مشخص شد که نخوردن صبحانه، تأثیری در کاهش وزن شرکت کنندگان آزمایش نداشته است. به هر حال، برخی از محققان می گویند: “نتایج آزمایش باید محتاطانه تفسیر شود. چرا که باعث اختلاف آشکار بین نتایج دو آزمایش اخیر می شود.” محدودیت هایی در تحقیقات مربوط به بررسی اثر صبحانه از جمله تعداد شرکت کنندگان وجود دارد. همچنین عوامل تعیین کننده ی دیگری مثل تعداد و کیفیت دیگر وعده های غذایی در طول روز وجود دارد. مطالعات مربوط به تغذیه، به دلیل سختی کنترل دیگر عادت های زندگی شرکت کنندگان (مثل استعمال دخانیات و میزان فعالیت بدنی) همواره چالش برانگیز هستند. از این رو این نتایج، هیچ گاه به طور ۱۰۰% قطعیت ندارند. اگر چه پژوهش ها نشان داده که نخوردن صبحانه، تأثیری در وزن ندارد، اما توصیه می شود این کار در مدتی طولانی انجام نشود. مواد مغذی موجود در صبحانه، برای داشتن روزی پر انرژی لازم است. امید است که شروع روز با خوردن مواد مغذی را به عادت تبدیل کنیم.
یک صبحانه ی سالم، باید شامل مواد زیر باشد:

 غلات سبوس دار مانند: رول های غلات، نان شیرینی حلقوی، غلات صبحانه ی سرد و یا گرم، کلوچه ی سبوس دار کم چرب، کراکر ها و نان سرخ کرده و برشته.
پروتئین های بدون چربی مانند: کره ی بادام زمینی، گوشت بدون چربی، ماکیان، ماهی و تخم مرغ آب پز سفت.
لبنیات کم چرب مانند: شیر ماست کم شکر و پنیر کم چرب.
میوه ها وسبزیجات مانند: میوه ها و سبزیجات تازه و یا یخ زده، آب میوه ی طبیعی بدون شکر افزوده و اسموتی میوه و سبزیجات.
فقط حواستان باشد که نوشیدنی های کم سدیم را انتخاب کنید. با رعایت این موارد، فرقی نمی کند که پر مشغله باشید و یا کم مشغله. پس از خوردن صبحانه، به سرعت اثرات صبحانه ی سالم را خواهید دید. گاهی اوقات انگیزه ی لازم برای درست خوردن را ندارید، اما به دست آوردن انگیزه ی کافی، تنها نیاز به چند الهام برای آن چه که باید بخورید، دارید.
در این جا دستور چند صبحانه ی سریع و سالم را ارائه کرده ام:

Berry-nana Soy Smoothie
مواد لازم:

– لیوان شیر سویا
– ۱ لیوان زغال اخته ی یخ زده و یا مخلوطی از دیگر انواع این خانواده
– ۱ موز تکه تکه شده
– ۱ قاشق سوپ خوری پودر سویا
– نصف لیوان تکه های یخ
– ۱ قاشق چای خوری عسل (‌ اختیاری)

زمان آماده شدن : ۳ دقیقه
دستور: همه ی مواد را در یک مخلوط کن ریخته و تا زمانی که کاملا له شوند، آن ها را مخلوط کنید. بلافاصله این صبحانه را نوش جان کنید و از آن لذت ببرید.

Cereal Sundae
مواد لازم:

– یک کاسه تکه های سبوس فیبر دار (حدودا یکی و نصفی لیوان)
– ۲۵۰ گرم شیر کم چرب
– یک چهارم لیوان مغز دانه های خوراکی و یا میوه ی تازه/ خشک شده، مثل گردو یا زغال اخته

زمان آماده شدن : ۵ دقیقه

دستور: همه ی مواد را با هم مخلوط کنید. بلافاصله نوش جان کنید و از این صبحانه ی خوشمزه، لذت ببرید.

کلمات کلیدی : , , , , , , , , , ,
:: دیدگاه خود را بیان کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *